Prețurile de transfer și principiul „lungimii brațului”
Prețurile de transfer sunt un subiect de interes pentru autoritățile fiscale din întreaga lume.

Înțelegerea conceptului de prețuri de transfer și a principiului „lungimii brațului”, consacrat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, poate reprezenta un real câștig pentru companii, acestea reușind, dincolo de conformarea cu legislația în vigoare, să aibă o imagine de ansamblu a funcționării grupului și a relațiilor dintre părțile afiliate.
Intrați în legătură cu noi
Servicii
Întocmirea și actualizarea anuală a Dosarului prețurilor de transfer, în conformitate cu prevederile Ordinului Președintelui ANAF nr. 442 din 2016
Asistență în prezentare documentației privind prețurile de transfer în cadrul inspecțiilor fiscale și consultanță în revizuirea politicilor privind prețurile de transfer
Conceptul de prețuri de transfer
Conform legii, tranzacția între părțile afiliate trebuie să fie încheiată la preț de piață, altfel spus la prețul la care ar fi fost încheiată o tranzacție similară între părți independente, în condiții economice comparabile.

Dacă prețul tranzacției între afiliați nu este în ”intervalul de piață”, se consideră că profiturile obținute de părți în urma tranzacției nu sunt corect reflectate, afectând astfel impozitele și taxele plătite.

Citește mai mult…